Over GSI-Opticals

GSI-Opticals is de eenmanszaak van mij, Guy Paone. GSI-Opticals is misschien klein in afmeting maar groot in passie voor (en ervaring met): reparatie, kalibratie, schoonmaken en in- en verkoop van meetkundige meetinstrumenten. U kunt hierbij denken aan theodolieten, total-stations en bouwlasers.

 

Ervaring en kennis heb ik opgedaan tijdens mijn studie voor maatvoerder bij BOB, Ingenieursbureau Zondag in Bruchem. Ook het jaar horlogevakmanschool, en mijn opleiding en werk in de bouw, draagt bij aan mijn inzicht en ervaring.

 

Mijn motto is: als ik iets doe, doe ik het goed. Ik ga dan ook door tot het instrument uiterst nauwkeurig gekalibreerd is. En als een instrument kapot is, kijk ik of het echt niet te repareren valt. De informatie die ik daarvoor

nodig heb zoek ik op allerlei manieren bij elkaar: uit boeken, van het internet of dankzij contacten met diverse professionals en ervaringsdeskundigen wereldwijd. 

 

Door op zoek te gaan naar informatie en nieuwe onderdelen, en vooral door veel te sleutelen, heb ik al diverse kapotte instrumenten gemaakt. Zelfs instrumenten waarmee klanten eerst bij andere bedrijven zijn geweest. Reserve-onderdelen haal ik uit donorinstrumenten en sommige mechanische delen maak ik, indien mogelijk, zelf in mijn werkplaats. 

 

Wanneer ik ergens een mooi instrument zie, koop ik het. Maar ik doe het na een grondige inspectie net zo gemakkelijk weer weg. Er zijn altijd weer liefhebbers die ik daar een groot plezier mee doe.


Klanten

Ik heb klanten in Nederland maar ook in andere Europese landen en zelfs wereldwijd; van Australië tot Amerika. Ik zoek voor mijn klanten instrumenten voor hun collectie. Ook repareer en/of kalibreer ik hun (vaak zeldzame apparaten) die ze langsbrengen of naar mij opsturen.

 

 

 

Enkele klanten waarvoor GSI-Opticals al instrumenten heeft gerepareerd of gekalibreerd:

 

- Landmeetkundig buro Didam

- verzamelaar Gregg Bennett (uit Australië)
- Linders Meten en Peilen B.V.
- Meetcentrum van Dijk B.V.
- Wemac Services
- Bouwbedrijf Jongen B.V.

 

 

 

 

- Basten Landmeetkunde Boxmeer

- Bujorel (uit Canada)

- Convoi in Beek